Argumentele mele, pe care fiecare este liber sa le analizeze, sustina sau chiar sa le critice, sunt prezentate aici.
luni, 8 decembrie 2014
Daca vreti BINELE celor mai napastuiti de soarta, NU cresteti salariul minim! Scrisoare deschisa adresata guvernantilor
Am semnat alaturi de cativa profesori de economie, intreprinzatori privati si altii preocupati in mod real de binele fiecarui locuitor al cetatii numita Romania, o scrisoare deschisa trimisa Presedintelui, Guvernului si ministrului de resort in care sustinem ca este o masura anti-economica si loveste predilect chiar in cei pe care guvernul doreste sa-i ajute.
Argumentele mele, pe care fiecare este liber sa le analizeze, sustina sau chiar sa le critice, sunt prezentate aici.
Argumentele mele, pe care fiecare este liber sa le analizeze, sustina sau chiar sa le critice, sunt prezentate aici.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Eu cred ca gresiti fundamental!!! Daca tari precum UK, germania, USA si Tarile Nordice au prin LEGE un salariu minim ORAR NORMAT atunci cresterea salariului minim NET in Romania este o obligatie a oricarui guvern! Mi se pare regretabil ca un profesor de economie sa faca propaganda NEOCONSERVATOARE si NEOLIBERALA cand ar trebui sa educe viitorii economisti in a nu mai vedea angajatii drept COSTURI ci FIINTE UMANE! Ce incurajati domnia voastra se numeste extremism feudalo-capitalism nicidecum o economie corecta si sanatoasa! Ca sa nu ma acuzati ca sunt vreun pomanagiu mentionez ca lucrez in LONDRA la o companie din primele 100 la nivel global si care isi trateaza angajatii in linia descrisa de mine!
RăspundețiȘtergerePentru ca ROMANIA sa isi revina din mocirla unde a fost tarata de BAnca MONDIALA si FMI trebuie sa ia urmatoarele 4 masuri:
NATIONALIZAREA LEULUI prin preluarea de catre guvernul Romaniei a controlului tiparirii de bani si emiterea de moneda (precum si stabilirea paritatii leu-euro si leu dolar) FARA DOBANDA!
2) CRESTEREA SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE NET la echivalentul a 500 de euro!
3) Eliminarea impozitelor pentru veniturile de 25 de mii de euro anual atat la persoanele fizice cat si la IMMuri!
4) Reducerea TVA la 10%
Cu aceste masuri in economia ROMANIEI s-ar debloca resurse URIASE care ar rezolva toate probleme economice ale ROMANIEI in 2-5 ani! Inclusiv achitarea datoriei externe!
Multumesc pt comentariu. Voi incerca sa raspund punctual si cat se poate de scurt:
Ștergere1. banii sunt deja monopol institutional (in cazul in care credeati ca BNR este independenta de politicul aflat la guvernare, cred ca trebuie sa mai meditam putin!!!)
2. Eu as licita chiar 2000 euro daca tot vrem sa le fie "bine" romanilor!
3. De acord.
4. De acord.
Principiul meu este urmatorul: cu cat se aduna mai putin bani la stat, cu atat le va fi mai bine firmelor si populatiei, respectiv cu atat vor putea fi sifonati mai putini! Iar statul se va limita doar la functiile sale esentiale intr-o societate.
@ThinkAgainRO: Germania n-are salariu minim decat in unele sectoare...
RăspundețiȘtergereIar salariul minim e o prostie. Daca inveti o meserie ca lumea, nu te intereseaza salariul minim, doar ca majoritatea nu-s dispusi sa invete...
Draga DRAGON medicii din ROMANIA care stiu meserie "ca lumea" au salarii mizerabile in timp ce marile corporatii precum OMV si Renault primesc scutiri de taxe si impozite si redevente aproape zero.Parerea mea ca oricine afirma ca statul nu trebuie sa intervina deloc in economie are dreptate cu conditia sa nu intervina sa salveze mari banci , sa inventeze programe precum PRIMA CASA sau Rabla, REABILITAREA TERMICA, sa scuteasca de taxare profitul externalizat in offshoreuri.....ROMANIA este acum paradisul corporatiilor...ele sunt taxate zero iar salariile sunt supraimpozitate de mor oamenii de foame...statul este managementul poporului asupra intregii economii din orice tara...interesul statului este sa protejeze micul cetatean, fie el intreprinzator sau nu, de lacomia corporatista....in istorie s-a mai incercat LIBERTARIANISMUL si s-a numit FEUDALISM...consecinta a fost aparitia bolsevismului extremist.....insanatosirea oricarei economii se bazeaza pe protectia angajatului...nu e mai bine sa eliminam venitul minim garantat si sa crestem salariul minim?
Ștergere