luni, 23 martie 2015

Noul cod fiscal. O fi (un pic) mai bine pentru Romania?!

Recent, am participat alaturi de Gabriel Biris la o emisiune la The Money Channel despre codul fiscal, oportunitati si limite ale acestuia. 



Motto: relaxarea fiscala e binevenita si necesara, dar trebuie compensata de multe alte masuri, dintre care cele mai importante sunt:

- tinerea sub control (si chiar restrangere daca ma gandesc numai la despagubirile frauduloase de la ANRP) a cheltuielilor bugetare pentru a nu permite derapaje de la tinta de deficit bugetar
- corelarea politicii fiscale cu cea monetara pentru a amplifica efectul de multiplicare in economie
- regandirea sistemului de control fiscal si inlocuirea prezumtiei si etichetei de evazionist ce predomina in mintea multor inspectori fiscali din Romania  

Detalii aici.

2 comentarii:

  1. Pai nu merge așa, dar deloc.

    Pe vremea pedelacilor, pe când Biriș poza în cadru "de dreapta", textul cu "ținerea sub control a cheltuielilor bugetare" era același, dar era menit exclusiv justificarii transferului bugetelor (care s-ar fi întors în economia reală) către mafia imobiliară via ANRP.

    Acum că l-au agățat pe Vâlcov, politica fiscală va fi corelată cu cea monetară, așa cum dorește FMI, deci, adio relaxare fiscală. Da, știu, e teoria conspirației, iar eu sunt... Albă ca Zăpada.

    În statul UE cu cea mai mare evaziune fiscală, chiar trebuie regândit sistemul de control fiscal, iar ce predomină în mintea multor inspectori fiscali e irelevant. Fie ca statisticile și experiența din... piață să le modifice inspectorilor fiscali... prejudecățile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adio relaxare fiscală? Teoria conspirației?

    Pe 25 martie victima securității a ajuns în arest. Coruptă poa' să fie și o surdo-mută, ministru ajunge doar cu acordul tacit al securității care are ditamai motivul s-o... controleze. Nu răspunde la comenzi? Deci, arest, pa, la revedere!!!

    Sefa misiunii FMI in Romania: Nivelul propus pentru scaderea taxelor trebuie reconsiderat.

    ... și reconsiderat va fi.

    RăspundețiȘtergere