duminică, 27 octombrie 2013

Impozitati din toate colturile Romaniei, uniti-va!

La ordinul Prim-Ministrului Romaniei Victor Ponta, angajatii ANAF au inceput sa trimita somatii preventive contribuabililor de toate felurile si marimile. Tema somatiei: plata fara intarziere a darilor la stat si punerea in ordine a documentele contabile pentru o eventuala vizita din partea Fiscului!



Incasarile reduse din septembrie se datoreaza si faptului ca miliardul de lei profit de la BNR si impozitul pe profit de la bancile comerciale s-au evaporat si au dat peste cap ecuatia bugetara. Deoarece provizioanele suplimentare constituite in sistemul bancar conform noilor reglementari sunt inregistrate ca si cheltuieli in bilant, acestea diminueaza baza de impunere fiscala. Si uite asa, Guvernul va primi de la banci zero lei, conform declaratiei PM Ponta.

Cum ar fi daca si noi, umilii contribuabili de rand, ne-am putea constitui provizioane (sau "bani albi pentru zile negre"), platind astfel mai putin la stat? Ca doar avem suficiente motive sa ne gandim ca vor veni zile negre dupa 1 ianuarie 2014!!!

PS. Un prieten imi relata zilele trecute ca a primit pe 28 septembrie o notificare cu titlu executoriu (sau cam asa ceva) pentru ca nu isi platise TVA-ul aferent lunii august, chiar daca acesta a justificat ulterior cu extrasul de la banca cum ca la buget intrasera banii deja din TVA-ul platit de el in termen. Surprinderea mi-a fost si mai mare atunci cand mi-a spus ca in mod normal doar dupa data de 30 ale lunii ar fi putut primi, conform legii, astfel de notificare! E clar pentru toti ca trebuie sa luam tot mai in serios serialul preferat al guvernantilor de toate culorile: Tom - fiscul - si Jerry - contribuabilul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu