marți, 6 martie 2012

Ce a invatat Putin de la Basescu?

Spunem adio premierului Putin! But... Long live the President Putin!

Cu un vot mai mult decat covarsitor (peste 63%), Putin a redevenit presedintele jucator intr-o Rusie care pare tot mai   departe de valorile democratiei autentice. Dar de ce ar fi neaparat rau, ar putea spune cineva? Decat sa ajungi in pragul colapsului financiar ca marile (unele si primele) democratii ale lumii, mai bine sa avem acel socialism cu fata umanizata marca sovieticus. Un raspuns l-am dat aici, pornind de la o analiza a dimensiunii antropologice a societatii rusesti facuta de The Economist.

Revenind insa la titlul acestui post, ne putem intreba daca exista ceva ce poate fi invatat de Putin de la presedintele Basescu?

Pentru ca rolul de presedinte jucator era jucat deja in alte tari, singura deosebire fiind aceea ca prevederile constitutionale de peste hotare atribuiau presedintelui astfel de sarcini. La noi, nu.

Pentru ca presedintele Basescu a fost invins nu de altii, ci de propriile limite (in principal, de cunoastere si intelegere) in lupta sa cu "Sa traiti bine!"

Pentru ca presedintele Basescu este ignorat pe scena politica europeana pentru incapacitatea sa de a promova si negocia eficient si pragmatic interesele tarii noastre!

Samd...

Ehhh! Este intr-adevar ceva. Priviti cu atentie imaginea.


Atunci cand nu mai exista argumente logice, exista loc de lacrimi! Macar Putin le-a folosit dupa ce a castigat alegerile, nu ca sa le castige! Dar se vede ca macar la vecinii nostrii (fie ei si socialisti), mai persista ceva din sentimentul de morala...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu